Workshops 2022

Om kwalitatieve workshops te kunnen garanderen, kiezen we er voor om deze steeds in kleine groepen te laten doorgaan. Ook kiezen we bewust voor duurzaam, kwalitatief en verantwoord speelmateriaal. 

Peuters en kleuters 

Tijdens de speelmomentjes krijgen kinderen de mogelijkheid om op eigen tempo te ontdekken, experimenteren en leren met allerlei verschillende materialen. Deze materialen verschillen steeds per reeks en zijn seizoensgebonden. Denk aan spelen met rijst, kinetisch zand, de lichttafel, scheerschuim, gekleurd water,... De kinderen ontdekken en experimenteren op eigen tempo met het aangeboden materiaal en geven zelf aan waar ze zich veilig en comfortabel bij voelen. Kinderen én ouders krijgen de kans om op een speelse, ongedwongen manier kennis te maken met allerlei nieuwe materialen en situaties, dit in een veilige omgeving, onder begeleiding van een ervaren kleuterjuf.

Doelgroep: Voor peuters en kleuters tem 5 jaar


Locatie:
De feestschuur, Leisbulkstraat 2 9031 Drongen
Moment:
zaterdagvoormiddag (zie data)

Groep 1: 09.30u - 10.30u 

Groep 2: 10.45u - 11.45u 

Locatie: De feestschuur, Leisbulkstraat 2, 9031 Drongen

Uitverkocht

Wobbelturnen peuters

€ 20,00
Uitverkocht
Uitverkocht

Wobbelturnen peuters

€ 20,00

Doelgroep: Peuter en ouder vanaf 1,5j
Moment: Zaterdagvoormiddag 09.30u - 10.30u 


Locatie: De Feestschuur te Drongen, Leisbulkstraat 2 9031 Drongen 

Opgelet: beperkte plaatsen (6 deelnemers/groep)

Wobbelturnen is een combinatie van evenwichtsoefeningen, spelen en bewegen. Een sessie wobbelturnen bestaat uit een actieve en passieve fase, waarin in– en ontspanning, evenwicht en relaxatie centraal staan. Wobbelturnen draagt bij tot een beter evenwicht, het verbeteren van de grove motoriek en de ontwikkeling van spierkracht. Ook zal het voor meer zelfvertrouwen zorgen bij kinderen, vergroot het de werkhouding en concentratie en ook de linker– en rechterhersenhelft worden gestimuleerd tijdens het Wobbelen.

De kinderen dienen steeds vergezeld te worden door 1 volwassene.

 

De lessen zijn steeds binnen een bepaald thema aangekleed en spelen zo de rode draad doorheen de lesjes:

 

3 september: superhelden

10 september: de brandweer

17 september: dinosaurussen

Lagere schoolkinderen

Theatercursus

€ 0,00

Theatercursus

€ 0,00

Tijdens de theatercursus maken de kinderen op een speelse manier kennis met improvisatietheater. Na enkele lessen gaan de kinderen onder leiding van een ervaren theaterjuf aan de slag met het in elkaar steken van een eigen theaterstuk. We werken naar een toonmoment toe waarbij we onze talenten laten zien aan de ouders, vrienden en familie! 

 

Doelgroep: Lagere school kinderen vanaf 6 jaar

Moment: Reeks van 10 woensdagnamiddagen, van 14.00u - 16.00u

Locatie: De Feestschuur te Drongen, Leisbulkstraat 2 9031 Drongen 

Prijs:  €180/reeks 

Wenst u het bedrag maandelijks of in delen te betalen? Neem gerust contact met ons op!

Moeder-kind detox dag 

Tijdens onze moeder-kind detox dag ontvangen we jullie met open armen in onze feestschuur voor een heerlijk dagje vol plezier en rust. Even weg van alle drukke agenda's en tijd maken voor elkaar. 

In het eerste deel van de dag bieden we twee workshops aan: moeder-kind massage & yoga of een knutselworkshop. Na de wandeling in de natuur met een zelfgemaakte picknick, splitsen ouders en kinderen op. De kinderen leven zich uit in de tuin, gaan kliederen en brengen een bezoekje aan de ezels. De moeders gaan aan de slag in de schuur (keuze uit maken van cirkel uit droogbloemen of bakken) terwijl er tijd en ruimte is voor een ontspannende babbel onderling. 

 

We sluiten de dag af rond het kampvuur met een heerlijk glaasje wijn en marshmallows, waar we onze ervaringen delen met elkaar en nog even stilstaan bij de fijne momenten van de dag. 


Voor wie: Kleuters en lagere school kinderen + moeders

Waar: De Feestschuur te Drongen 

Wanneer: datum volgt 


Inbegrepen: alle materialen en producten voor de workshops. Koffie, thee, water, fruit, lunch en snack

Vader-kind detox dag

Tijdens onze vader-kind detox dag ontvangen we jullie met open armen in onze feestschuur voor een heerlijk dagje vol plezier en rust. Even weg van alle drukke agenda's en tijd maken voor elkaar. 

In het eerste deel van de dag bieden we twee workshops aan waaraan vader en kind samen kunnen deelnemen. Na de wandeling in de natuur met zelfgemaakte picknick, splitsen vaders en kinderen op. Me-time! De kinderen leven zich uit in de tuin, gaan kliederen en brengen een bezoekje aan de ezels. De vaders gaan aan de slag in de schuur en er is tijd voor een ontspannend babbel. 

 

We sluiten de dag af rond het kampvuur met een heerlijke frisse pint en marshmallows, waar we onze ervaringen delen met elkaar en nog even stilstaan bij de fijne momenten van de dag. 


Voor wie: Kleuters en lagere school kinderen + vaders

Waar: De Feestschuur te Drongen 
Wanneer: datum volgt 


Inbegrepen: alle materialen en producten voor de workshops. Koffie, thee, water, fruit, lunch en snack

Hoe kan ik jou helpen?